|
Selam,
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 10-09-2008 23:27
|

Üye

Katılım Tarihi: 06.09.08
|
Merhaba tanışma bölümünü ben başlatayım.
Herkes okuduğu üniversite ve bölüm hakkında bilgi verebilir işi hmen üniversiteye döktüm ve hangi liselerden nasıl çalışmalarla kazandıklarını anlatabilir
"De ki: Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak aklı selim sahipleri öğüt alır" (Zümer suresi ayet 9). |
| |
|
|
| Edirne Nakliyat |
10-09-2010 22:36
|
Reklam Botu
|
|
| IP: Yok |
|
|
| feveran |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 00:36
|
Yönetici

Katılım Tarihi: 12.08.07
|
Yıldız teknik üni. biyomüh. bölümündeyim.
fenlisesinin birinden mezun oldum çok çalışmadım ortam sağolsun, ders çalışmak haricinde hertürlü sanatsal faaliyet içine girdim öss senesi.sanat manat hala ilgimi çekiyor tabi. ama elden ne gelir şimdilik. davutpaşanın yollarında otobüs bekleyerek derslere gidiyoruz şimdilik. mezun olunca y.lisans yaparsm ve başka bi yeri kazanamassam bu böle devam edecek vessalam. |
| |
|
|
| admin |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 13:16
|

Super Yönetici

Katılım Tarihi: 26.08.08
|
Feveran benim alt sınıfımdı Kırklareli Fen Lisesinde. İyi çocuktur severim keratayı Bende öss ile uğraşmadım, çok çalışma hayallerim vardı ama çalışamadım.
Fatih Üniversitesi Genetik bölümünü burslu kazandım.. Şimdi de sürünüyoruz Bu arada adım Ömer Faruk
Bilimin temeli bilgidir. Bizim sitemizin temeli de bilgidir, ama özgün bilgidir... |
| |
|
|
| iremaa |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 13:46
|

Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 14.02.08
|
merhaba adım irem balıkesir üniversitesi biyoloji bölümünde okuyorum 4.sınıfım okulun bıtmesını dört gözle beklıyorum aslına bakarsanız yaz başına kadar çok büyük hayallerım var dı meslek hakkında ılerlemek hakkında şu an yeniden öss ye girmeyi düşünüyorum bılmıyorum çok mu iç karartıcı oldum  |
| |
|
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 15:58
|

Üye

|
Çok çalışmadan nasıl oluyor bu ya... fen lisesini de çok çalışmadan kazandım diyin bari 
"De ki: Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak aklı selim sahipleri öğüt alır" (Zümer suresi ayet 9). |
| |
|
|
| admin |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 17:04
|

Super Yönetici

|
Çok çalışmadan nasıl oluyor bu ya... fen lisesini de çok çalışmadan kazandım diyin bari
Valla öyle oldu Hep kaçardım dershaneden,
....var dı meslek hakkında ılerlemek hakkında şu an yeniden öss ye girmeyi düşünüyorum bılmıyorum çok mu iç karartıcı oldum
Öğretmenlik düşünmüyorsun demi??
Bilimin temeli bilgidir. Bizim sitemizin temeli de bilgidir, ama özgün bilgidir... |
| |
|
|
| iremaa |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 19:04
|

Yeni Gelen

|
yok öğretmenlik düşünmüyorum en başından beri düşünmedim zaten |
| |
|
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 19:07
|

Üye

|
öğretmenlik sıkıcı bence ya
| |
|
|
| iremaa |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 20:47
|

Yeni Gelen

|
sıkıcı mı bilmem ama sabır isteyen bi şey bence bendede o yok ..
|
| |
|
|
| antidepresan |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 21:51
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 05.01.08
|
ben adım yunus emre, bursalıyım. İşletme açıköüğr. okuyorm. Aslında ea seçip uluslararası ilişkiler okumak istemştim. Fen okuyunca hedef koyamadım. Falan filan... Şimdi eczanemiz var orda çalışıyorum. Yaklaşık iki buçuk yıl oldu. Biyolojiye her zaman ilgim wardı ama hep amatör düzeyde kaldı yine de takip etmeye çalışıyorm... Katkılarından dolayı bütün öğrenci arkadaşlara saygı ve sevgilerimle iyi çalışmalar...
Düzenleyen antidepresan Düzenleme Tarihi: 11-09-2008 21:52 |
| |
|
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 11-09-2008 22:25
|

Üye

|
Tekrar öss'ye girip biyoloji okumayı düşünmediniz mi?
Biyoloji tutkudur ya
| |
|
|
| admin |
Mesaj Tarihi 12-09-2008 01:14
|

Super Yönetici

|
antidepresan tarafından yazılan metin:
ben adım yunus emre, bursalıyım. İşletme açıköüğr. okuyorm. Aslında ea seçip uluslararası ilişkiler okumak istemştim. Fen okuyunca hedef koyamadım. Falan filan... Şimdi eczanemiz var orda çalışıyorum. Yaklaşık iki buçuk yıl oldu. Biyolojiye her zaman ilgim wardı ama hep amatör düzeyde kaldı yine de takip etmeye çalışıyorm... Katkılarından dolayı bütün öğrenci arkadaşlara saygı ve sevgilerimle iyi çalışmalar...
Yunus Emre acılı bir hayat öykün var Ne dersin?
| |
|
|
| antidepresan |
Mesaj Tarihi 17-09-2008 09:27
|
Acemi Üye

Katılım Tarihi: 05.01.08
|
Önce betule cevap veriyorm. Düşünmedim diil ama bölüm okuduğumda ilerisi için bana ii bi getirisi olmayabilirdi. Şimdi en azından hem bi iş hem de okulum var. Biyolojiyi başka şekillerde de takip edebilmek pekala mümkün olabiliyor.. Belki doğru belki yanlış ama artık bazı şeyler için geç tabi...
Hayatıma gelince aslında pek acılı denemez. Çünkü ii okullarda okudum dershaneye gittm ii arkadaşlarım oldu v.s. ama şu var. Hayatta bazen çok ilerisi için plan yapmamamak lazım çünkü bizim planladığımız gibi gelişmiyo olaylar ve bi şekilde kararlarımızın bedelini ödüyoruz...Önemli olan doğru kararı verebilmek sanırım...
Tabi bu konuda Steve Jops'un hayat hikayesini de izlemenizi öneririm youtube da var sanırm... |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 17-09-2008 16:52
|
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 27.06.07
|
Şimdi yazacağım şeye beni okuldan tanıyan birileri varsa hiç gücenmesin.Çünkü gerçek.İlerisiymiş,kimin için ilerisi?Soru gayet açık.Veya kime ne anlatabilirsin.
Ayrıca hiçbir şehirler arası veya şehir içindeki yolculuğa amcamla(yola arkadaşlık etsin diye) çıkmadım.Hatta bu uzun yorucu yolculuklarda yanıma oturan yolculardan şuna benzer birşey işittim,aslında tavsiye verdiler:Hakkınla olmuyorsa,haksızlıkla olsa ne değeri var.Hemi öbür dünya var.Hesabı kitabı var bu işin.Veya en iyisinin unutmak olduğunu öğrendim.
Neyse bu yazdıklarıma fazla takılmayın,çoktan unuttum.Ama şu gerçek,hakkına razı ol.Çünkü haksızlıkla gelen haksızlıkla çıkar.
Ayrıca bEtül arkadaşa diyeceğim,her zaman çalış.Çünkü eğer bu tür bir yol izleyeceksen sabırlı ol.Çünkü size çok lazım olacak.Öyle insanlar dünyaya gelmiş ki bir ömrü davalarına ve amaçlarına harcamışlar.Onlar iyi biliyorlar ki yine sonunda bütün hırsların sonunda ölüm var.Ama hayat ya iyi işlere ve doğru amaçlara harcansın.Çünkü insan oyun çağından çıkmadıkça bunları anlayamaz.Hz.Yakub' hatırla.. |
| |
|
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 17-09-2008 20:13
|

Üye

|
öğtleriniz için çok teşekkür ederim 
Çok haklısnz...
| |
|
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 17-09-2008 20:16
|

Üye

|
antidepresan tarafından yazılan metin:
Önce betule cevap veriyorm. Düşünmedim diil ama bölüm okuduğumda ilerisi için bana ii bi getirisi olmayabilirdi. Şimdi en azından hem bi iş hem de okulum var. Biyolojiyi başka şekillerde de takip edebilmek pekala mümkün olabiliyor.. Belki doğru belki yanlış ama artık bazı şeyler için geç tabi...
aaa hiçbişey için gec deildir ...İstedikten sonra insanın yapamyacağı şey yoktur....
Düzenleyen betul_0190 Düzenleme Tarihi: 17-09-2008 22:06
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 18-09-2008 17:48
|
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 27.06.07
|
Askerlik yaparken(piyade komandoydum) birşey öğrendim;sabır.Ama nasıl sabır!Zor ama zevk alarak yaptınız mı ondan daha güzel birşey bilemiyorum.Ama şunu aklımızdan hiç çıkarmazdık:Sabredersen,sabredersen bitecek.İlk önce yavan bir söz gibi gelirdi ama aklıma gelen her arkadaşa söyleyince gerçekten sonu da hatta kağıt da geliyor.Otobüsden ayrılırken bunu arkadaşlarımın özünden okumak zor değildi.O kadar uğraşın çalışmanın ve yorulmanın sonu yapılan veya yerine getirilen bir borç.Bunların hepsi yanlız olmadı bir sürü büyüğünden küçüğüne arkadaş da vardı.Ama sabredersen! |
| |
|
|
| HeRo |
Mesaj Tarihi 18-09-2008 20:58
|

Acemi Üye

Katılım Tarihi: 05.09.08
|
Ben de biyoloji bölümündeyim Anadolu lisesinden mezun oldum bu sene, okulun 2/3'ü hasta ve raporlu geçti, hiç yatmadığım kadar çok yatışlı bir seneydi Çok dua edenim oldu, dualarla kazandım ben. Çalışmış olsaydım heralde Trakya ünv biyoloji yerine İTü genetikte olurdum
Çalışmadan da kazanılıyor ama daha iyisi için çalışmak şart.
"Ders alınan başarısızlık başarı demektir!" |
| |
|
|
| admin |
Mesaj Tarihi 19-09-2008 01:48
|

Super Yönetici

|
Hayırlısı olur insallah... İnsan isterse hersey olur.. Bizim üni. de bir abi var, temizlikçi idi. Adam öğrencileri göre göre gaza geldi. Çalıştı ve bizim üni. yi burslu tarih bölümünü kazandı. Mezun oldu ve şu an öğretim görevlisi..
| |
|
|
| betul_0190 |
Mesaj Tarihi 19-09-2008 20:24
|

Üye

|
vaay harbiden mi? of süper bi örnek...tebrik ediyorum o şahsı valla
| |
|