|
Hadis-i Şerif
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 10-04-2009 11:45
|
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 27.06.07
|
-"İman etmedikçe cennete giremezsiniz.Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız." Kainatın Efendisi
-"Ben mü'minlere,kendilerinden daha yakınım." Hadis-i Şerif
-"Ben Muhammed'im,Ben Ahmed'im.Ben Mukaffi -son peygamberim- Ben Haşir'im.(Benden sonra haşir gelecek,araya başka peygamber girmeyecektir.Allah insanları benim önümde haşredecektir.)Ben tevbe ve rahmet peygamberiyim." Hadis-i Şerif
-"Ölçülü olunuz ve doğruluktan ayrılmayınız." (Müsned,6,125)
-"İnsanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir.Hepiniz Adem'densiniz,Adem de topraktandır."
"Kadınlara hayırla muamele edin,onların sizin üzerinizde hakları vardır."
"Gözümün nuru namazı bırakmayın." Hz.Muhammed(Sallallahu aleyhi ve sellem)
Bayağı bir hadis doldu.Bunun için bir dergiden özenle topladım. |
| |
|
|
| Edirne Nakliyat |
09-09-2010 04:07
|
Reklam Botu
|
|
| IP: Yok |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 28-05-2009 09:49
|
Kıdemli Üye

|
Hadis yazmayacağım çünkü yazacağım kitapta bir sürü hadis var.[MÜMİN KİMDİR?]Hem ucuz da 3.5 TL.Yazarı Selçuk Camcı.Keşke böyle bir kitaptan Vehbi Yıldız da yazsaydı.Çünkü bize sadece dünya lazım değil,çabuk bitiyor,çabuk eskidiyor.Güzellikler çabuk buruşup çabuk toprak oluyor. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 24-06-2009 08:36
|
Kıdemli Üye

|
"Dünyaya muhabbet,büyük günahlardandır." (Hadis-i Şerif)
İnternette gördüm,Semerkant dergisinde.Cihad'ı belki de en güzel anlatan bir başyazıyla.Basit yazılmış,çabuk anlaşılıyor,akılda kalıcı ve insanı düşünmeye sevkediyor.Çünkü cihad sadece savaş değil.Devam ederken boyut değiştirip diğer şeylere çabuk kayıyor.Sonunda yapılan kişiyle dost olmak da var.Eski zamanları hatırla.Ama sonuç iki tafar için de iyi veya olumlu.Çünkü hayat onun içinde canlanıyor.Ve renk kazanıyor.O biraz şuna benziyor:
Küçükken arkadaşlarımla oynarken,yaşı büyük bir arkadaşım(abi),bana hep şunu söylerdi:
-"Kavgada rakibini yere düşürdü mü sakın tepikleme(vurma).İzin ver ayağa kalksın.Sonra kavgayı bitirin belki senle yeniden dost olur diye."
Doğru söylüyor. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 03-07-2009 08:33
|
Kıdemli Üye

|
Bu yıl bize konuşma yapan bir öğretmen elindeki elektronik bir cep bilgisayarından şu mealde bir hadis okudu:"Ahirzamanda ümmetin yer altı ve yer üstü zenginlikleri yabancılar tarafından işlenecek ve bu durumda ümmet vesveseye düşecek ve onları müthiş bir tereddüd kaplayacak." Bu hadisi tam 45 dakika işledi ve en son ne yapılacak mevzuuna gelince:"Kitap okuyacaksınız,sizde kendinizi geliştireceksiniz ve tabi ki uyanık olacaksınız "demişti.Şöyle bir düşününce bu hadis hem can yakıcı hem de bir gerçeği haykırır gibi. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 04-07-2009 19:58
|
Kıdemli Üye

|
Eğer bir araştırmacı olsam hadisin bir kısmını şöyle yorumlardım:Yer üstü zenginlikleri derken Türkiye'nin biyolojik zenginlikleri derim.Nasıl işleniyor,bu konuya bir dikkat etmek gerekir.
Ayrıca Ömer,bu siteye yazdığım yazıların bir kısmını kopyaladım ilerde kendi yazdıklarımdan ders veriririm diye.Çünkü bazı yazılarımı tekrar okurken anlıyamıyorum.İfadelerin üstü kapalı,tam açık değil. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 09-07-2009 11:58
|
Kıdemli Üye

|
Rabbim!Denizlerin aralarını ayırdığın gibi benimle cehennem azabının arasını da ayırmanı;helake davetten,kabir azabından korumanı diliyorum. Hadis-i Şerif
|
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 10-07-2009 11:58
|
Kıdemli Üye

|
Bismillahirrahmanirrahim.
"Alimin abide karşı üstünlüğü,benim sizden makamca en aşağıda olanınıza karşı üstünlüğüm gibidir." (Tirmizi,İlim 19)
"Allahümme inni es'elüke'l-afve ve'l-afiyete"
"Allah'ım Senden af ve afiyet istiyoruz."
2009 Ajandasına ilk bu duayla başlamıştım,hayrını gördüm.Ondan yeni başlangıçlar için uygun düşebilir(düşecek) niyetiyle yazdım.Ayrıca baktım yabancı araştırmacılar 10 yıllık hatta 20-25 yıllık plan taslakları oluşturuyorlar.Aşağıda yazacağım şeyler sadece bu niyette(niyetleri yukarıya yazmıştım) olan kişiler için geçerlidir.Maddeler:
1.B.odiversty(Türkiye tür çeşitliliği)
2.Etoloji,4 canlı türünün davranışları
3.Türün yaşamı(habitata dayalı ekoloji tanımları)
4.Türü okumak
5.Ekolojiye dayalı davranış açıklamak
6.Canlı mekaniği(biyomimetri,Arge işte burda.İsrail ve U.S.A bu alana yeni yönelmiş durumda ve tamamen tabiatta çaışıyorlar çizim yapıp yeni buluşlara imza atıyorlar)
7.Türü okumak,anlamak.
Aslında hepsi birbirine benziyor ama içine bir girince canlılarda ne nakışlar çıkıyor hiç sormayın.Onun için böyle basit yaparak işe başlamak ne kadar güzel.Çünkü büyük şirketlerin misyonları da böyle.Basite indirgenmiş büyük ve uzun soluklu çalışmalar içeriyor.Neyse sonunu duayla bitirelim:Allah(C.C),bu sahada "ümmet için çalışacak" her kişinin önünü açık etsin ve yardımlarını esirgemesin. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 21-07-2009 06:45
|
Kıdemli Üye

|
"İnsanı helak eden şu yedi şeyden kaçının:Allah'a şirk koşmak,sihir,Allah'ın haram kıldığı cana kıymak,faiz yemek,yetim malı yemek,savaştan kaçmak,suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak." Hadis-i Şerif |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 14-08-2009 21:18
|
Kıdemli Üye

|
"Susuz kalan bir şahsı su ile doyuran kimse için cennet kapısı açılır." Hadis-i Şerif |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 17-08-2009 07:39
|
Kıdemli Üye

|
"Kaşı akik taşından olan yüzüğü kullanınız.Çünkü fakirlik derdini yok eder." Hadis-i Şerif |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 18-08-2009 08:15
|
Kıdemli Üye

|
"Allah'ın rızası ana-babanın rızasında,gadabı da gadaplarındadır." Hadis-i Şerif |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 21-08-2009 14:02
|
Kıdemli Üye

|
Hz.Muhammed(Sallallahü aleyhi ve sellem)'i görür gibi anlatayım.Öncelikle namaz kılarken duvar gibiydi.Her bakışta hali hem değişiyor hem namaza olan iştiyakı artıyordu.Abdesti sadece ayak bieklerine kadar yıkamakla kalmayıp,diz kapağının altına kadar ilerliyordu(rivayet var,bir sahabeden).Sahabeler nasıldı acaba?Düşünsene,bir mescid veya cami çoğu ona rükuya yakın özel bir selam veriyorlardı(buldum,nasıl bulduysam işte!).Tesbih nasıl çekerdi?Tesbih taneleri elinde kum gibi savrulup giderdi(sanki üfürüyor taneleri).Ama belli yere oturduğunda namazda sağ el işaret parmağını kaldırırp indirmesi sanki göz açıp kapayana kadar.Çabuk.Eli hep rahat gören bir insanın eli gibi değildi heralde,ufak yara izleri vardı.Kimi kalıcı gibi.Eli pek nasırlamamıştı ama zamanın yükünü kaldıran bir güce ve kuvvete ulaşmış olmalıydı.Sessizdi..
Diyorlarya her geleni Hızır(Aleyhi selam) ki mi zaman da Hz.Muhammed bil. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 22-08-2009 16:11
|
Kıdemli Üye

|
İlerde zirvede buluşacak insanların neler yapması gerektiğini iki kelimede açıklamış,yazar.Besmele ile salavat.
Düz bir zeminde aniden yükselen çok yüksek zirvelere sahip dağlar.Herbirinin üstünde ayakta bekleyen insanlar.Allah(C.C)'tan bunları okuyarak yazmıyorum,görüyorum.Hızla yükselen dağ zirveleri. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 06-09-2009 03:09
|
Kıdemli Üye

|
İnsanlar "La ilahe illallah" deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum.Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarını ve mallarını korumuş olurlar.Hesapları ise Allaha aittir.
Kaynak:Veda Hutbesi
Kısaca yukarıda yazılan emirde insanlar arasında görülen sorun,çatışma,ittifak vb. şeyler ne kadar ucuz düşer,görülüyor.
Ka'b İbnu İyaz RA anlatıyor:"Resulullah AS'ı şöyle derken işittim:"Her ümmet için bir fitne vardır,benim ümmetimin fitnesi de maldır."Tirmizi,Zühd 26,(2337).
Bu hadis ne kadar doğru.Her insan kendi evine baksa,hatta odalarda dolaşsa kendiliğinden anlatılanı doğrulayacak.Ama Allah(C.C) merhamet etmedikçe düzeltemeyecek.Düzeltemezse o da bu dünyada onun azabı olacak.Biriktirilmiş malla diğer aleme gitmek.. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 10-09-2009 03:32
|
Kıdemli Üye

|
Sıcak suyla elleri ayakları yıkamak ne kadar kolay.Ama bir köylü tanıdım yaz kış bahçesindeki musluktan vakit namazı camide kılmak için abdest alır.Sabah da aynı yatsı namazı da aynı.Tabi soğukta devamlı alırken ayak topukları yarılmış.İçlerine bir parmak girer.Soruyom:
-"Abi,melhem çalsana!" Cevap veriyor:
-"Bi önemi yok.Açılsın birşey olmaz."
Ama o hayatı ve ahireti dengelemiş.İkisini de beraber yürütüyor(öyle büyük sevdaları da yok).İki kez hastalanmış.Bir ara bırakayım bile diye düşünmedi.Nasıl:
-"Allah(C.C) izin verdiği sürece hep böyleyim." diyor.
Herhalde yalan olduğunu anlamış.O bakıyor,baksana yalan dolaş hadi. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 12-09-2009 03:58
|
Kıdemli Üye

|
Kadir Gecesi'nde garibanlar hariç(belki de onların yaptıkları şey duadır),konuyu iyi bilenler bir sürü dua okuyor.Şunu okuyum bunu okuyum..tabi bir yıllık bir hazırlıkla gelmişse!!www.cevaplar.org adlı sitede yazıları hazırlayan kişi,dua ile ilgili okunabilecek ne kadar geniş bir çalışma hazırlamış(Dua Linki).Hem Allah'ın Kitabı'ndan hem Resulullah'tan diye.Okunsa okunsa bunlar okunur.En azından kimler söylemiş belli.Ama ancak çok inanırsa tutar(aslında okusa da tutuyor).
Bunlardan hiç haberi olmayıp da dünyaya dalanların hali ne garip. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 14-09-2009 20:51
|
Kıdemli Üye

|
"Dünyaya aid muameleleri tamamiyle öğrenip de ahiret işlerine cahil kalanlara Cenab-ı Hakk buğz eder." (Hadis-i Şerif)
Alttaki bir başlık olarak yazılıp atılacaktı da olsun.
BENİ UNUTMA..!
"İnanan kullarıma söyle,en güzel sözü söylesinler.Doğrusu şeytan aralarını bozmak ister.Çünkü şeytan insanın apaçık düşmanıdır."(İsra:53) |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 20-09-2009 06:09
|
Kıdemli Üye

|
"Ve in yekadüllezine keferu le yüzlikuneke bi ebsarihim lemma semiu'z-zikra ve yekulune innehu le mecnun.Ve ma hüve illa zikrun li'l-alemin."(Kalem,68/51-52)
ANLAMI:"O kafirler Kur'an'ı işittikleri zaman neredeyse seni gözleri ile devireceklerdi.Bir de durmuşlar "o bir deli" diyorlar.Halbuki,o alemler için bir öğüttür."
Bu aynı zamanda nazar duası.
Ya Cemilu ya Allah,Ya Karibu ya Allah
Ya Mucibu ya Allah,Ya Habibu ya Allah
Ya Raufu ya Allah,Ya 'Atufu ya Allah
...
Böyle devam eden dua,gerçek İsm-i A'zam duası değil.Diğer uzun olan.Akla mantığa da uygun.Çünkü okunması hem uzun olacak hem de ezberlenmesi kolay olacak.
Kırsal kesimde yetişen bir ot var.Yüzerlik otu.Bu ot,Peygamber Efendimiz(Sallallahü aleyhi ve sellem) zamanında göz değmesine karşı kullanılırmış.Otu ve açmamış çiçeklerini kurutuyorlar.Sonra yanan sobanın üzerine(içine deği) bir tutam atıp dumanını yüzüne çekiyorlar.Zaten kişiye nazar değmişse,çiçeğin kapsülleri çok kirli bir siyah renk alıyor(bunu yaşlılardan öğrendim).Zaten on yaşındaki çocuk bile anlar.Ama nazar değmemişse kapsüller parlak bir siyah alıp(içindeki organlar bile ayrı ayrı renk alıyor),kül oluyor.Ayrıca bu sünnette.Bid'at değil.Demek Peygamber Efendimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem) zamanında ve yaşadığı coğrafyada bu (y)üzerlik otu yetişiyormuş. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 21-09-2009 10:46
|
Kıdemli Üye

|
"Sakın yetime kahretme!"(Duha:9)
Bayram de geçiyor.Ama birşey eksik,eskisi gibi değil.Uhuvvet pey yok gibi.Demek ondan bir zevk esintisi yok.Tabi büyük küçük de pek kalmamış.Burda iki nesil önceki kişilerdeki saygı,sevgi hiç birşeyde yok.Hem onlar birbirlerini de gözetiyorlardı.Onlar hala hayatta ama şu hale onlar da şaşıyor(ifritten bir dönem işte,gıybet diz boyu,herkes farkında).Bir de o neslin gittiğini düşünelim,o zaman ne olacak? |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 23-09-2009 08:00
|
Kıdemli Üye

|
"Bilin ki,Allah'ın laneti zalimlerin üzerinedir."(Hud,18)
Hakkı savun hakkı.Zalimleri(ve zındıkları) değil.Hele hele garibanın yanında güçlüleri hiç değil.İşte böyle kaybedilir,imtihan. |
| |
|