|
Hadis-i Şerif
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 25-10-2009 08:55
|
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 27.06.07
|
Rasulullah(Sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimiz buyuruyor:
''Huyların şerefli ve değerli olanları(başlıca) ondur ki,bunlar bir adamda bulunur,oğlunda bulunmaz;oğlunda bulunur,babada olmaz.Kölede bulunur,efendisinde bulunmaz.Allah onları(ebedi saadetini,bahtiyarlığını dilediği kimselere taksim eder.Onlar da şunlardır:
1.Doğru sözlülük,
2.Harpte(sebat ve) sadakat,
3.Sail(dilenciy)e vermek;yardım etmek,
4.Yapılan iyiliklere iyilikle mukabele etmek,
5.Emaneti korumak,
6.Akraba ile iyi münasebeti devam ettirmek,
7.Komşusunun hak ve hürmetine riayet etmek,
9.Misafire yedirip,içirmek(ziyafet vermek),
10.Bunların başı hayadır,utanma duygusudur.''
(Hakim,Beyhaki) |
| |
|
|
| Edirne Nakliyat |
09-09-2010 04:07
|
Reklam Botu
|
|
| IP: Yok |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 12-12-2009 09:55
|
Kıdemli Üye

|
Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır.
Tirmizi, Sıfatu Cehennem 10, (2601) |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 15-12-2009 12:52
|
Kıdemli Üye

|
''Kalbi tasdik ederek 'La ilahe illallah' diyen,muhakkak Cennet'e girer.'' Müslim,iman 52.
Bismillahirrahmanirrahim.
''Bu böyledir.Kişinin,Allah'ın şeairine saygılı olması,kalbin takvasındandır.''(Hac sresi,22/32.) |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 29-12-2009 16:51
|
Kıdemli Üye

|
Ama kim(varını) Allah yolunda harcar ve Allah'tan korkar ve en güzel kelimeyi(La ilahe illallah) tasdik ederse,Biz ona en kolay yolu hazırlarız.
Ama kim de cimrilik eder ve (Allah'a karşı) müstağni davranır ve güzeller güzeli kelimeyi(tevhid) yalanlarsa,Biz de onu çetin bir yola zorlarız.(Leyl suresi,92/5-10)
|
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 09-01-2010 12:30
|
Kıdemli Üye

|
Bu biraz özel olduğundan umarım arkadaş kusura bakmaz.3 defa ÖSS'ye girmiş ama bir türlü Edebiyat Öğretmenliği'ni kazanamamış.Dersaneden öğretmeni diyo ki:
-''Sen,benden daha iyi Türkçe çözüyorsun ama sınavda başarısızsın.''
Neyse bir yıl boyunca tırnaklarıyla öfkeden duvarları kazıdı.Bu böyle gidiyor,iken biri Kayseri'den geldi de onu bir proğrama aldı.Günde 200-250 adet Peygamber Efendimiz'e salavat getirdi(Sallallahü aleyhi ve sellem).Vallaha,geldim memleketten ilk onu sordum,kazanmış.Hem de Edebiyeat Öğretmenliği'ni.Demek bir sır-ı hikmeti var.Ayrıca benim herşeye verilecek ne bir cevabım ne de yanıtım var.Onun için insan knuşurken ve yazarken ettiklerine dikat etmeli.Ayrıca siyasetçi değilim ve gözüme siyah bir gözlük takıp etrafıma insanları toplayıp kendimi dinleterek,alkış toplamıyorum.
Bir de içimde kalmasın,Zaman Gazetesi'ne atanamayan öğretmenlerin de hakkını savunmaları için Okur Hattı'na belki 5 mesaj attım.Hiç oralı olmadılar hatta hiç ilgilenmediler.Sonra baktım,Sözleşmeli Öğretmenlerin durumunu yazmışlar(işte maaşları şu kadarmış,şunlardan mahrummuş...).Ne kadar düşündürücü!Atanamayan bir sürü lise öğretmeninin yanında yani ömründe hiç öğretmen maaşı almamış adayların yanında sözleşmelileri ve durumunu yazmak nasıl bir duygu!Benim vicdanım sızladı. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 31-01-2010 11:28
|
Kıdemli Üye

|
Asr-ı Saadet,Peygamber Efendimiz(Sallallahü aleyhi ve sellem) zamanı.Zengin müslümanlar bir sürü hayır işliyor.Ama Peygamberimiz,bunların birçoğunun kabul olmadığını söylüyor.Sebebini sorduklarında da:
-''Fakirleri kollamadıklarını.'' ifade ediyor.
Evet bunu aynen ve aslen bir seferinde hiç tanımadığım birinden(Birinden) işitmiştim. |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 31-01-2010 11:36
|
Kıdemli Üye

|
Bunu da bir kitapta okumuştum.Ama aynen yazmak zor.Kur'an-ı Kerim'i okumak ayrı şey,anlamak ayrı şey.Gerçekten ayetlerde aralarında bir ilişiklik var ve bunu görmek zihinde ve kalbinde bu ahengi yakalayıp hayatına aksettirmek gerçek amaçmış.Yoksa her gün oku,uygulamadıktan sonra.Tabi amacın sadece sevap kazanmaksa..
''Ey Habibim!İşte sana da buyruğumuzla Cebrail'i gönderdik.Sen kitap nedir,iman nedir,bilmezdin.Fakat Biz onu,kullarımızdan dilediğimizi onunla doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık.Şüphesiz sen de insanlara göklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın yolunu,doğru yolu göstermektesin.İyi bilin ki,işler sonunda Allah'a döner.'' (Şura Suresi,42/52-53) |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 12-02-2010 09:29
|
Kıdemli Üye

|
''Yeryüzünde hareket eden hiçbir canlı yoktur ki,onun rızkını vermek Allah'a ait olmasın.''(Hud Suresi,6)
Hikmetli söz,müminin yitiğidir,bulduğu yerde onu almaya,o daha ziyede hak sahibidir.(Hadis-i Şerif) |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 19-02-2010 09:13
|
Kıdemli Üye

|
''Allah'a ve Resûlü'ne iman edin. Sizi, üzerinde tasarrufa yetkili kıldığı şeylerden harcayın. Sizden iman edip de (Allah rızası için) harcayan kimselere büyük mükâfat vardır. ''(Hadid Suresi,7)
|
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 22-02-2010 09:13
|
Kıdemli Üye

|
''Allah'ı nefsinde,içinde huşu ve korku ile an,gece gündüz açık gizli O'nu zikret,sakın gafillerden olma.'' (A'raf 205)
Bismillah.
''Allah kullarına rızkı bol bol verseydi yeryüzünde taşkınlık ederlerdi.Fakat O,rızkı dilediği ölçüde indirir.Şüphesiz ki O kullarından hakkıyla haberdardır ve onların her halini görür.
İnsanlar ümitsizliğe düştüklerinde yağmuru indiren ve rahmetini her tarafa yayan da O'dur.O,kullarını gözetip koruyan ve her türlü övgüye layık olandır.Gökleri,yeri ve onlarda yaydığı canlıları yaratması da O'nun varlık ve birliğini,kudret ve rahmetini gösteren delillerdendir.O,dilediği zaman onların hepsini bir arada toplamaya kadirdir.'' (Şura Suresi,27-29)
Allah(C.C),bu ümmeti Kur'an'ı hakkıyla yaşayıp,anlayanlardan.Sonra tekrar dönüp okuyanlardan eylesin.Amin.
''Üç şey imandandır arlıkta sadaka vermek,herkese selamı yaymak,insafı gözetmek.'' (Hadis-i Şerif) |
| |
|
|
| Yusuf |
Mesaj Tarihi 18-03-2010 17:09
|
Kıdemli Üye

|
''Size gelen her nimet Allah'tandır.Sonra,bir sıkıntıya uğradığınızda yalnız O'na sığınırsınız.''(Nahl 53) |
| |
|