Eylül 09 2010 03:44:35
Ana Menü
· Ana Sayfa
· Biyo-Ansiklopedi
· Dosyalar
· S.S.S.
· Bilgi Paylaşım Forumları
· Web Linkleri
· Haber Kategorileri
· İletişim
· Resim Galerisi
· Arama
· ÖSS Puan Hesaplama
· Üyeler
· Site İçeriği
· Ramerta Blog
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 2

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 374
· En Yeni Üye: dont
En Son İncelemeler
· Amnion
· Koloni Variasyonları
· Mikroorganizmaların Klasifikasyo...
· Tetrakokkus (Tetrad)
· Mesajcı RNA (mRNA)
· Transfer RNA (tRNA)
· Glikokaliks
· Hematokrit
· Kodon (Triplet)
· İntronlar
· Aseksüel Sporlar
· Streptokokkus
· Ligaz Enzimi (DNA Ligaz)
· Adenin Bazı
· Operatör Sekans
· Şaperon Proteini
· Serçe (Passer domesticus)
· Kökler
· Çekirdek
· Nükleus (Çekirdek)
Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
· Sadece sinek yakalam...
· Yedi ceddin ödeyemez...
· Hz.Muhammed(S.A.V)
· Does Effexor Give Yo...
· Çiçekleri dürmek
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
· Stanley Miller de... [45]
· Selam, [41]
· Bilimsellik istiy... [36]
· Doğanın Vahşeti [31]
· Hadis-i Şerif [30]
Anket
Üniversiteler birliği projesi sizce...

Gerekli ve güzel
Gerekli ve güzel
75% [3 Oylar]

Gerekli mi bilmem ama güzel
Gerekli mi bilmem ama güzel
25% [1 Oy]

Bence gereksiz
Bence gereksiz
0% [0 Oylar]

Uğraşmaya değmeyecek kadar kötü bir fikir...
Uğraşmaya değmeyecek kadar kötü bir fikir...
0% [0 Oylar]

Oylar: 4
Başlama Tarihi: 10/09/2008 14:36
Bitiş Tarihi: 11/09/2008 17:20
Bilgi Bankası - Mikrobiyoloji, Sitoloji, Genetik, Zooloji, Botanik

Mikrobiyoloji - Sitoloji - Genetik - Zooloji - Botanik Bilgi Bankası

>A - B - C- Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - W - X - Y - Z<

Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
Sadece sinek yakalamak mı?!
Yusuf
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 10-08-2009 17:03
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 27.06.07

Her evde mutlaka ama mutlaka örümcekler ağlarıyla köşelerde,pencere altlarında yuva yapar.Çoğu kimse ise onları bilmeden temizler.Ama bilmez onların evin mutluluğu olduğunu.Onların da evde tek görevlerinin sinek yakalamak olmadığını,bir hikmeti olduğunu.Nasıl güneş vurunca,ağların tel tel parladığını.Evin bütün mutluluğunu üzerinde topladığını..Demek bir hikmeti varmış.

Edirne Nakliyat
09-09-2010 03:44
Reklam Botu

IP: Yok  
Yusuf
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-09-2009 11:16
Kıdemli Üye

Kelebekler,iklim değişikliğindn nasıletkileniyor?Bu bir soru ise eğer tek bir cevabı var;etkileneyor gibi olsa da davranışlarını değiştirmiyor.Uyum güçlüğü yaşasa bie kesinlikle davranışlarını değiştirmeden yaşamına yaşama alanında sürdürüyoe.Yoksa her değişiklikte kendini değiştirse -ki böyle bir davranış içeriği yok ve verilmemiş- kelebek olmaktan çıkar.Düşünsene bir bukalemun ne kadar renk geğiştirse de aslında pek değiştirmiyor,yine aynı bukalemun.Yani Ege'den çıkıp,İç Anadoluya mı geliyor.Cevap kısaca;aynı habitatında aynı çiçekle işine devam ediyor.

Yusuf
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 10-05-2010 18:23
Kıdemli Üye

GDO ilerler ise ne olacak sorusunun cevabı;bir bitkide yaşayan örümcekler teker teker ölecek.Ben bir bitki türünün tam 7 adet örümceğ( türün)e ev sahipliği yaptığını görmüştüm.Ve bunlar diğer bitki türlerini de takip edecek şekilde azalacak.Yani bir bitki 7 türden 1 türe inecek.Ama ne kadar zor da olsa tabiat kendini taşıyacak.Aslında bunları çizdiğim bir çizelgeyle anlatmak daha kolay olacak(tı).Kısaca bir bitkinin taşıma kapasitesi düşecek ve toplu ölümler ve yok oluşlar olacak.Düşünsene bir bitkiyle tanıştım üzerinde aynı tipte tam 3 tür örümcek ve sarılarında iiçinde bulunduğu 3 tür örümcek daha,etti 6 tür.Bunlar yok mu olsun?Buna bile bile hangi bilim adamı destek verir şaşıyorum.Yazık o kadar sevimliler ki,elime alınca avucumun içinde kaybolup gidiyorlar.Hatta o kadar alıştım ki..

Yusuf
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 24-05-2010 18:02
Kıdemli Üye

Genelde örümceklerin geneline bahşedilen önemli özellikler,boyut ve mesafe belirlemedir.Ama her örümcek türünün belli özelliğine göre verilmiş ve geliştirilmiş bir yeteneği mevcuttur.Örneğin;
1.Bol yapraklı bir ortamda yaşayan bir tür,ilerden ağırlık taşıma ölçümü yapabilir(yaprağa atlamadan)
2.Tenha bir ev köşesinde yaşayan bir tür,ağ dayanıklılığını ve gerilmelerini hesaplayabilir(ağı ığralarken bile)

3.Tek tip çiçeklerde yaşayan bir tür,ağın avını ne kadar süre tutabileceğini zaman olarak tahmin edebilir
4.Bir başka tür desen kamuflajıyla,avın onu görmeden ne kadar ysklsşsbileceğini bilebilir.
5.Hazır mekan yerlerde,hız gösterisiyle çabucak ne kadar sürede avı tutabileceğini kestirebilir(böceğe uygun hız ayarlaması yaparak).
6.Bir tür sadece fizyolojik hareketleri algılayabildiğinden,sadece canlı hareketini alğılayabilir ve o tür de sadece kendi av çeşidi olarak.
7.Bir tür taşıma ipine göre,ağırlığını yönetebilir.
8.Başka tür görmeye odaklı av paylaşımı yapabilir.
Bu türlerin hepsi Türkiye'de yaşıyor.Değerini bilin.Hele benim gibi üniversitenin akademisyen proğramlarından kovulmuş birini anlayarak.

Yusuf
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-05-2010 17:45
Kıdemli Üye

Toronto kardeşim Bilim Ve Kuryecilik başlığı altında güzide bir konuya parmak basmış.Neden birileri(varsa tabi),Türkiye'nin biyolojik zenginliğini çeşitli kanallarla(? ne bunlar) yurt dışına taşımak veya başkalarına vermek veya sunmak ister.Neden sunmak ister?Çok mu hayalciyim ne?Bunu bir vatansever yapmaz.Peki kim yapar?Yaparsa adı ne olur?Elden verdi mi olur?Ya laf bilmiyorum işte.

Yusuf
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 10-06-2010 14:21
Kıdemli Üye

Kitap olmadan da yazarım,korkma!!
Örümcek öyle büyümüş ki iri bir fasulye tanasi büyüklüğünde.Beyaz renkli ve sırtında enlemesine üç tane giderek küçülen sarı çizgi var.Üçüncü çizgi nerdeyse kaybolmuş.

Yusuf
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-06-2010 15:58
Kıdemli Üye

Sadece insanlar da sanırdım,özürlüye bakmak.Ama kuşlarda da varmış.Özürlüye veya yarım bir bireye bakmak en azından göz kulak olmak.Çevrede yuvalanan bir küçük karga çiftinin tek hayatta kalan yavrusu.Ama o da kanadı kırık.Bu durum ebeveynleri hiç rahatsız etmemiş ki ara ara gelip besliyorlar.Tabi uzaktan izlemeyi de hiç ihmal etmiyorlar.Onlarda bir şefkat ta ötelerden inmiş ki duygu yüklü o anları çevresine tattırıyorlar.

Yusuf
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 01-07-2010 10:10
Kıdemli Üye

Bu siteye bahsettiğim renk çeşitliliğine sahip bitki türünün ''hatmi çiçeği'' olduğunu İnşaallah söylemişimdir.Kayseri'nin içerisinde ilerledikçe daha farklı renk ve çeşitte çiçeğin açtığını(tabi döllenme sonucu) ve bunların nerdeyse sınırsız bir renkte olduğunu(ve olabileceğini) görebiliriz.Allah'tan genetikçi değilim,yoksa bunların ardına düşer çözmeye çalışırdım.Gerçekten Irmak genetikçi.Bunları bir araştırsan ve neden böyle olduğunu bize anlatsan.Bakarsın adımların bununla büyür.

Yusuf
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 14-07-2010 22:54
Kıdemli Üye

Yaban arısı da çok Türkiye'de.Örneğin yabani bir formu var,nanenin.Ve bu bitkiyi tozlaştıran tekbir çeşit ve ona özgü yaban arısı.Evet bir çeşit yaban arısı da onu tozlaştırıyor ama bahsi geçen tür,onun özgüsü.Küçük,siyahça,kahverengi vuruşlu.

Yusuf
#10 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 28-07-2010 11:08
Kıdemli Üye

Polybiine Paper Wasp.Türkiye'de yaşayan bir yaban arısı türü.Bu tür Amerika'da da yaşıyormuş.

Yusuf
#11 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08-08-2010 16:06
Kıdemli Üye

Bir tip örümcek düşünelim.Yerleşime yakın yaşasın.Boz rekli(olsun).Topak birşey.Ve sırtında ince yarım bir çizgi uzansın.sSonra yerleşimin dışına çıkalım.Bozkırdayız.Aynı tipte ama daha uzun bir formu yaşamını devam ettiriyor olsun.Hayır ikisi de farklı tür(yani cinsi eşler değil)ler.

Yusuf
#12 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 11-08-2010 11:21
Kıdemli Üye

Yeni bir akım ziraatte;tabiatta yetişen bitkilerin şehir ortamlarında insan eliyle yetiştirilmesi.İlk önce yanlış gibi geldi.Ama sonra düşündüm ki bu türler zaten çevrede çeşitli kirlenmeler sonucu iyice azalıyor ve kayboluyor.E biz o bitkileri suni ortamlara ekerek yaşam alanlarını genişletiyoruz.Böylece ekolojiyi tabiattan biraz da şehir yerleşimlerine alarak onların yaşam sürelerini uzatmış oluyoruz.Korkma tehlikesi yokmuş.

Yusuf
#13 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-08-2010 13:01
Kıdemli Üye

Havalar çok sıcak.İklim Değişimi iyice kendini gösterdi(belki gelecek yıl daha serin olur).Bozkır kavrulur zannetmiştim.Ama Allah'tan bir bitki kururken diğer bitki çiçeklenerek hayatı ve canlıların hayatını devam ettiriyor.Tabi bozkırın vazgeçilmez böceği yusufçuklar da orda.Uçuyorlar rüzgarın esişinin tersi yönünde.Rüzgar,üst kanatları dalgalandırıyor.Belli ki hoşuna gidiyor dönüyor aynı şeyi tekrar yapıyor.Kim demiş bu canlıların da kalbi yok diye!Nasıl ki ağaçların bir kalbi bar,böceklerin de var.

Yusuf
#14 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19-08-2010 10:00
Kıdemli Üye

Yeni bir akımdıya doğruymuş.Örneklerine rastladım.Ama bunlar insan eliyle gelmemiş,doğal yollarla taşınmış.Ve oldukça da uyumlular.Bu ilk formu ikinci formuna daha rastlamadım.Ama iyi niyetli bir elde daha değişik şekillerini de görebiliriz.İnşaallah bir hocam bunu yapacak.

Yusuf
#15 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 21-08-2010 09:41
Kıdemli Üye

Türkiye'de yaşayan bombus arılarının 2 çeşidi yaşıyormuş.Bunlar:
1.Golden Northern Bumble Bee
2.Red-tailed Bumble Bee
1.si çok rastlanır bir çeşidi.Öyle ki her zaman görebiliyorum.Bir de bunun yanında gezen başka bir yaban arısı var.O da çok.Soruyorum:
-Bu ne peki?
-O da bir Türkiye endemiği.
Zaten bir tane de göze alışkan olmadığımız bir türü bir kereye mahsus görmüştüm.Ama o öyle kitaplara sığacak birşey değil.Soruyorum:
-O ne?
-O ...
Sonra 2. bombusa gelelim.Ona çok az rastladım.Belki 3 belki 4(kez).

Toronto
#16 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 04-09-2010 13:38
Yeni Gelen

Katılım Tarihi: 23.05.10

Baksana sen Husuf,böyle sadece yazı yazmakla nereye kadar!Bir sürü yabancı kitap,dış devletlerde satışa sunulmuşken ve sen ve bu konulara ilgili kişiler bunlara ulaşamazken ne yapabilirsin ki!En azından bu kitapların telif ücretleri ödense ve Türkçe yayınlansa ne kadar müthiş olur değil mi?Ayrıca bu imkanı olan kişi ve kurumların bu tür şeylere teşvik edilip desteklenmesi ne büyük hizmet olurdu.Geri kalmışlığımızın haline bakıp.

Yusuf
#17 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-09-2010 20:28
Kıdemli Üye

Tabiattaki dengeyi -bozulan sistemi- sağlayan veya onaran şey alanda oluşan küçük mikroklima alnları(dır).Bu lanlar birçok böcek,örümcek ve yusufçuklara(benim çalışma yaptığım alanı örnekledim) ev sahipliği yapar.Bu alanlardan çevreye dağılan türler,sistemin -zirai ilaçlarla bozulan- kendini onarmasına yardımcı olur.Ayrıca bu lanlarda daha dar ölçekli daha özel karakterli mikroklima alanlar(en az 7 çeşit iklim dalgası) oluşarak misafir türlerin yaşamasına olanak sağlar.Bu gelip geçici görünse detürler,bu bantlara kolay yerleşerek,büyük ölçekli bir alanın prototipini oluşturu.Bir örnekliktir bu.Ama ufak iklim değişimleri -mevsimdeki aylar- bu bantın karakterini ve barındırdığı türleri ve tabiki populasyonlarını çabuk değiştirir.
İkşim dalgasındaki 2 banttaki türler ya av-avcı ya da aynı cinse ait 2 farklı türdür.Bazen de aynı cinse ait alt türler(bazen de farklı türe ait alt türler olabiliyor).İşte bunlar ekosistemin gerçek dinamikleridir.Kısaca (Coolilim,Allah(C.C)'ın araziye attığı hayattır.

Atlanilacak Forum:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

07/09/2010 12:25
site çok güzel de ''YUSUF'' adlı kullanıcıdan başka keşke ilgilenen olsa ben açıkçası böyle bir siteye üye olduğumu bile unutmuştum

01/09/2010 20:26
yazmasnı bilmiyorum ki admin öğretmedi Smile

01/09/2010 11:01
Irmak da forumlara yazı yazsa olmaz mı?

11/08/2010 12:24
adminin bu site için çalıştığını düşünmüyorum zaten..referanduma
az kaldı daha önemli onun için Smilesiyaset daha önemli nedense Pfft

10/08/2010 14:55
ben siteye uğruyorum admin bey Pfft

26/03/2010 12:52
bir senedir aynı haberler...bir site yapıyorsunuz adam gibi ilgilenin bari

16/01/2010 19:43
yusuf uctun yıne dostum ne dıyosun yaaaa

12/01/2010 22:30
ya neden kımse ılgılenmıyo sorularımla.Anlıyo
rum finallerınız basladı ama Yusuf barı sen cevapla.

11/01/2010 20:22
off sacmalama Allah askına heryerı ıyı olsa kaç yazar.İnsan olamadıktan sonra be dostum.

06/01/2010 21:00
Bı adam sen varsın be Yusufum burda.Metugen gitse ne ıyı olur.

Site İstatistik

Sayfa oluşturulma süresi: 0.18 saniye 209,754 Tekil Ziyaretçi