Eylül 09 2010 04:06:11
Ana Menü
· Ana Sayfa
· Biyo-Ansiklopedi
· Dosyalar
· S.S.S.
· Bilgi Paylaşım Forumları
· Web Linkleri
· Haber Kategorileri
· İletişim
· Resim Galerisi
· Arama
· ÖSS Puan Hesaplama
· Üyeler
· Site İçeriği
· Ramerta Blog
Çevrimiçi Kullanıcılar
· Çevrimiçi Ziyaretçiler: 1

· Çevrimiçi Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 374
· En Yeni Üye: dont
En Son İncelemeler
· Amnion
· Koloni Variasyonları
· Mikroorganizmaların Klasifikasyo...
· Tetrakokkus (Tetrad)
· Mesajcı RNA (mRNA)
· Transfer RNA (tRNA)
· Glikokaliks
· Hematokrit
· Kodon (Triplet)
· İntronlar
· Aseksüel Sporlar
· Streptokokkus
· Ligaz Enzimi (DNA Ligaz)
· Adenin Bazı
· Operatör Sekans
· Şaperon Proteini
· Serçe (Passer domesticus)
· Kökler
· Çekirdek
· Nükleus (Çekirdek)
Forum Başlıkları
En Yeni Forum Başlıkları
· Sadece sinek yakalam...
· Yedi ceddin ödeyemez...
· Hz.Muhammed(S.A.V)
· Does Effexor Give Yo...
· Çiçekleri dürmek
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
· Stanley Miller de... [45]
· Selam, [41]
· Bilimsellik istiy... [36]
· Doğanın Vahşeti [31]
· Hadis-i Şerif [30]
Anket
Üniversiteler birliği projesi sizce...

Gerekli ve güzel
Gerekli ve güzel
75% [3 Oylar]

Gerekli mi bilmem ama güzel
Gerekli mi bilmem ama güzel
25% [1 Oy]

Bence gereksiz
Bence gereksiz
0% [0 Oylar]

Uğraşmaya değmeyecek kadar kötü bir fikir...
Uğraşmaya değmeyecek kadar kötü bir fikir...
0% [0 Oylar]

Oylar: 4
Başlama Tarihi: 10/09/2008 14:36
Bitiş Tarihi: 11/09/2008 17:20
Bilgi Bankası - Mikrobiyoloji, Sitoloji, Genetik, Zooloji, Botanik

Mikrobiyoloji - Sitoloji - Genetik - Zooloji - Botanik Bilgi Bankası

>A - B - C- Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - W - X - Y - Z<

Başlığı Görüntüle
 Başlığı Yazdır
Talebe Yetiştirmek
Yusuf
#1 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 09-12-2009 10:10
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: 27.06.07

Bir Kırlangıç Kuyruğun,çevresiyle başa çıkabilmesine izin veren davranışı,onun çiçekler üzerinde hızlı uçuşu,ani yükselişi,tehlike geçinceye kadar yerini terk edip sonra geri dönmesi ve aynı alanda 3-4 defa daire çizerek şekilde uçuş yapması denebilirMorfolojik özellik olarak kanatlarda ki farklı renk,desen ve bu desenlerin kanata yerleştirilmesinin(konum) ''türün yaşadığı coğrafyadaki''(habitat)[dağılım alanı,izlenilen rota] bitki tür ve populasyon desenine(biz gene havuzuna bakarak da anlayabiliriz) uyum içinde olmasıdır(yani onunla bütünleşmesi).Kısaca uzaktan bakıldığında hem aık kanatlar,hem kanat çırpmada kanat içi ve/veya dış çizimlerin floradaki bitki morfolojisine uyumu.Ayrıca bu kelebeklerde bazı desen renkleri ''uyarıcı özellik'' taşıyıp,o çevrede yaşayan ve bu kelebeğin avcısı olan kuş türlerinin avlamaktan çekindiği böcek türlerini anımsatması,bu kelebeğimizi bu avcı kuşlara karşı itici göstermekte(dir).Ve onları mıknatısın iki eş kutbu gibi itmektedir.Ayrıca bazı renkler ise,kuşlarda ''kör nokta'' oluşturmakta,yani onları kuşlardan hareketsiz olarak algılamalarına sebep olmaktadır.

Edirne Nakliyat
09-09-2010 04:06
Reklam Botu

IP: Yok  
Yusuf
#2 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 10-12-2009 15:03
Kıdemli Üye

Kendim de bir öğrenci olduğumdan,öncelikle kendimi yetiştirerek işe başladığımdan öyle devam edeyim.Evet biz ve bizim gibi düşünen bu milletin evlatları arzide nasıl bir strateji izlemeli sorusuna verilebilecek cevaplardan biri de herhal de şu olmalı:
-Süreklilik getirecek şekilde bir hayvanla(canlı türü) çalışmak.Ve zamanla bunu,bütün hayvanlara yaymak.Örnek;ilk olarak,aynı alandaki kır çiçekleriyle başlayıp,alanı değiştirerek(veya genişleterek) fotoğraflarını çekmek.Zamanla çekilen fotoğraflarda netlik,orjinallik ve hatta estetik de güzelleşir.Uygun kareler yakalanabilir.

-Farklı bilim sitelerinden bilgi alış-verişi yaparak,durumunuzu karşılaştırmak.Zamanla elindeki verileri değiştirerek,özgünlüğü yakalamak.

-Çekilen fotoğrafları,başkalarına incelettirerek,yorumlarını istemek.
-Bir amaca yönelmek(biz ümmetin geri kaldığı bir sahayı canlandırmak vb. amaçları güttük).

-Sonra bir türde kazandığı tecrübeyi,başka tür canlılara uyarlamak.Onda zirveleşecek derecede koşmak.Hatta hep yenilik arayışında olmak.

-Bunlara ara ara bakıp -tabi çekilen her fotoğraf ,fotoğrafçıda çıkartılmalı- yorum gücünü artırıp,araziyi doğru yorumlayacak şekilde hem hayalle,hem tasavvurla hem de hipotezlerle(kurduğumuz) gerçeğe,olması gerekene ve bütün insanlara uyan (Allah'ın istediği şekilde) şekilde yazıya geçirmek.Ve bu temele bina olacak başka ilkelerle devamlılık getirip,devamlı çalışmak.

Çünkü tabiatta işleyişi ara ara organize eden gizli bir el,her zaman var.Ve ki mi zaman!insanlar görecek şekilde müdahale ediyor.Sebeblerinden biri de müslümanların ilim anlayışını ve bilgisini veya öğretisini gençleştirerek arttırmak.Görmek lazım.Bu nu da ancak din bilgisi çok iyi olanlar yapabiliyor.Yani bizde cami,araziden önce gelir.

Yusuf
#3 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 14-12-2009 15:50
Kıdemli Üye

Rekabetçi Dışlama
Kelebek türlerinde bariz görülen bir olay.Özellikle diken kelebeği populasyonları arasında görülür.Genelde yoğun populasyonlar,az yoğun veya yayvan şekilde alana dağılmış populasyonları,alandan uzaklaştıramasalar da bazı besin kaynaklarından el çektirir.Veya onların max. düzeyde besinlerle beslenmesine engel olur.Bunda yoğun populasyonlarda görülen,iç rekabetin dışa yani başka bir populasyona yansıması belirir.Tabi,bu durumda 2 populasyon da baskın olmayıp,aktiflik söz konusudur.

Yoğun populasyonlarda dar alan hakimiyeti değil de,alanın işgali belli bazı bitki türlerine sahip çıkma var iken az yoğun dağılış gösteren populasyonlarda ise alanın max. kullanımı ama besinin daha az miktarda tüketimi vardır.Ayrıca yoğun populasyonlar çabuk sıçrayış yapabilir.Çabuk yer değiştirdiğinden,alanı kullanımı ikinciden farklı ama oluşturduğu desen aynı.Tabi zaman parçaları birleştirilip,yoğun yaşadığı alanlar birleştirilebilirse.

Populasyon nişinde,her yer değiştirmesinde,diğer populasyonun dağılımını etkiler.Çoğunda ilkin merkeze doğru itse de,o tekrar dağılır ama birinci populasyonun yeni nişinde daha az birey bırakır.Kısaca türler arasında dengeyi yaratan -çünkü anlatılan olayları arazide görerek hatta hayretle izleyerek bakmak ve bunun nasıl olduğunu anlayıp nasıl bir kudretin yaptığını bilmek hayret verici- Allah(C.C.),onları kurulu bir düzente işleterek,tabiatın her parçasında kendini tecellisiyle gösteriyor.

Yusuf
#4 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-12-2009 15:51
Kıdemli Üye

Rekabetçi dışlamanın,ikinci bir kısmı da var.Bunu yazma gereği duymadım.Erciyes Dağı için bir tek yazayım;Kafkas Azameti.Yaşadığı yer olarak Artvin gösterilmiş.Ama biz ve bir arkadaşım,Kayseri ili için de kayıt veriyoruz.Lütfen bu kaydı,bu sahanın çalışanları bir zahmet düşsünler.

Yusuf
#5 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 17-12-2009 16:12
Kıdemli Üye

Bir ara Türkiye'de hiçbir zaman yazılamayacak Kuş Davranışlarını yazarken çok düşündüğüm şeyin cevabını bulmuştum;neye hizmet ediyorsun?Ya sonra yıllar sonra eline geçen harap olmuş bir klasör veya doldurulmuş haddi hesebı geçer yazılar ve sadece senin için bir değeri olan gösterişli yazılar ne olacak!
Bunu kendime ve benim gibi düşünen çok kişiye anlatmak istedim.
Neye hizmet ediyor.Hadi ben bu işlerin sonunda Allah'a hizmet ettim diyeceğim.Ya sen ne derdin Ömer!

Yusuf
#6 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 01-01-2010 10:02
Kıdemli Üye

Eğitmen Proğramı:
Bu tanıtacağım ablacığım Mikrobiyoloji Laboratuvarında çalışan bir doktora öğrencisi.Kısa boylu olduğu kadar zeki ve çalışkan.Saatlerce laboratuvarda çaılışıyor(o laboratuvarda benim gibi biri en fazla 1 saat dayanır sonra ya çatlar ya da başka laboratuvarları gezmeye çıkar),çayı seviyor.Ama ondan önemlisi tam bir tabiat hayranı.Keskin dönüşlerle odanın havasını değiştiryor.Her şeye değilde tek tip sorulara verecek hazır ve hızlı bir cevabı var.Ama araziye pek merakı değil.Olsun,onun kadar ideal birini daha görmedim.Neden mi?Kızmıyor,uslu ve oldukça duyarlı.Yorulunca susmayı tercih ediyor.Aslında insan başkalarını anlatırken kendi ruh portresini çizermişya olsun.Ömer bak Mikrobiyoloji uzmanı ama bana alanı pek uygun değil çünkü araziye pek uzak.Dıştan ziyade yabandan bakmayı seven biri.Aslında hayranı oldum.

Yusuf
#7 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 06-01-2010 09:58
Kıdemli Üye

Buraya yazı yazanlardan bir Ömer'in yüzünü gördüm ama okuyup da rahat yorum yapabileceğim kişiler var.Örneğin Metugen'in güzel bir yazı üslubu var.Ve ben onun yerinde olsam yazılarımı bilgisayarda yazıp,çıktısını alarak biriktirirdim.Ama mutlaka çıktısını al,çünkü yazılarında inci ibi.Ayrıca kendine yardım edene çok merhametli.O yeteneğini genetin dışında hobi olarak bitki ve hayvanlara yöneltse neler neler bulur.Ve eminim onun yazacağı bir kitap kapış kapış gider.Çünkü yazıları şu anki yüzyılın çok ilerisinde(hayır övüp boynunukırmadım).Azıcık kendini ona tanıttım.Ve yazdığın hiç bir yazıyı yırtma ki gelişimini kendin de göresin.Ayrıca Sızıntı'da bulmuştum,ismini yazmayım.Bir abi,bu işe ilk başladığımda yazı yazarken hep namaz abdesti alıp masamın aşına oturacaktım(O Hollanda'da).Ve emekerinin karşılığını vermişler.

Mendel'e gelnce insaların yüzünü görmeyince yorum yapmak zor ama o çok düşünceli ve ne yapacağını da bilmiyor.Alanlarda sekmek yerine kendini geliştirmek için uğraşsa geleceğin araştırmacılarından olacak.Ve kitaptan ziyade düz metin makaleler yazabilir(ve üniversite öğrencilerine anlatılacak dosyalar hazırlayıp rahat sunabilir,tabi üniversitede bir kürsüde).Çünkü çalışmalarını tek merkezde topluyamıyor,çabuk dağılıyor.Onda da zihin dağınıklığı var.Ve bunun çaresini kendi bilir.Çünü zihin çok şeyle uğraşır ama hepsi bir bütünlük sağlar veya tek bir hedefe yönelirse.Ama o çok iyi biri.Kusura bkma her şeyi buraya yazamam.Ama hiç kin gütmüyor,çabuk unutuyor.Bu özeliğinden dolayı vicdanı hiç azapta kalmaz.Hep genç gibi kalır.

Yusuf
#8 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-01-2010 19:58
Kıdemli Üye

Bu yıl da bahar gelecek.Arazide ne kadar çok çalışılacak konu kaldığını bir kere daha göreceğiz.Çünkü bakanlar sadece (Allah'tan)görmeleri gereken yerleri bulacaklar.Ama ilerde çıkacak yeni araştırmacılar daha farklı ve daha özgün şeylerle onlara yeniden öğretmeyi deneyecek.İşte o zaman ne kadar büyük birhata yaptıklarını görecekler.İşte o Kur'an tefsirleri bir defa daha elimizin altında bizlere yol göstercek.Yaplan çalışmalar baktım koca bir okyanusada elinde ama görünmeyen bir damla gibi.İşte o vakit pek çok yabancı araştırmacı bunları izlemeye gelecek.Gelecek İnşaallah.Bunu sen de göreceksin Memet.

Yusuf
#9 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 07-01-2010 20:03
Kıdemli Üye

Önce bir yukarıyı oku.
Ve buna başlangıcı yabancı kitaplardaki araştırmaları arazide izleyerek başlayacağız.Bunu kolayca bir biyoloji mezunu yapar herhalde.Olacak İnşaallah.
Ve şunu da gördüm dini yönü kuvvetli bilimadamlarının(hadi biliminsanları olsun) alana hakimiyetleri de güçlü.Yani çalışma sahalarına çok güçlü elle sahipler.

Yusuf
#10 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 09-01-2010 12:18
Kıdemli Üye

İnternete Yüklenmek Lazım
-Bilim siteleri yetersiz
-Gelişmeleri takip etmeli
-Kendi imkanlarımızla karşılaştırma yapabilmeli
-Sonuçlanmış projelerden bahsetmeli
-Küçük videolar içereli(belgesel olsun)
-Herkese hitap edebilmeli(kısa kısa ve bıktırmadan olmalı)
-Yabancı bilim adamlarının özgün röportajlrı olmalı
-Bilimle tanışan ulvi kişilerin özgün röportajları olmalı(başk insanlara ilham kaynağı olmalı)
-Bilim ve olimpiyat türü yarışmalara(dünyasal da olsa) fazla güvenmeyip,tabiat araştırmalarına önem ve öncelik verilmeli
-Hatta -yapanınız varsa!- Tü
rkiye'den kısa belgesel çekimleri yapıp,bir CD'se toplanıp satışa sunulmalı.Herkese ulaşabilmeli.
Peygamber Efendimiz(Sallallahü aleyhi ve sellem) olsaydı,hem internete hem de bu tür bilim ve dini sitelere sahip çıkardı.

Yusuf
#11 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08-02-2010 14:46
Kıdemli Üye

TAtilde Samanyolu TV'de hiçbir belgesele rastlamadım.Niye acaba!O belgeseller çekilen kısa filimler kadar değerli değil mi?Hani denge.Hani müslüman dengeli olurdu?Eksik taraflarını bir türlü göremiyorlar.Mehtap TV'ye de baktım,hiç belgesel yok.Hani siz kendiniz çekemiyorsunuz bari yabancıların hazırladığı belgeselleri -ama yeni olsun- yayınlayın.Ama tek metinde ve evirip çevirmeden.Nasıl yani?Bir belgesel bir gösterimliktir.Tastamam hazırlarsın,eksiğe yer vermeden anlatmak istediğin yöne yönelerek ve vurguyu o noktaya vurarak.Tabi güzel bir bilim kitabı hazırlamak ne kadar zor herkes bilir.Bari o sahada kendini yetiştirecek kardeşlerimize yol açın.Bilirsin bazı şeyler hiçbir şeye feda edilmez.Ama hayat bu işlere feda edilir.İnşallah olur deyip,kapatalım

Yusuf
#12 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 19-02-2010 09:18
Kıdemli Üye

Bir küçük ağaç düşünelim.Bu doğal olarak yetişen bir bitki olsun ve çevresinde -yani zemininde- bir sürü ot ve çimler olsun.Kimin aklına gelir,o ağacın,zeminindeki bitkiciklerin bir kısmına hükmettiğini.Gölgesi ve kökleriyle(oval bir şekil oluşturacak şekilde).Yani hem yayılışını düzenliyor hem de kendini korumaya alacak şekilde dağılışlarına yön veriyor.Evet biraz dikkat edin göreceksiniz.

Yusuf
#13 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 26-02-2010 15:45
Kıdemli Üye

Biraz yazılar karıştı ama kusura bakmayın.
Şu an Türkiye arazilerinde en büyük sorun olarak görülen tarla fareleri,ilkbahara hazırlık dönemine girdiler.Evet çok fazlalar ve müdahale etmek çok kritik.İlaç ile öldürülseler faydalı canlılar da ölebilir.Yılan desek az,diğer avcıları da az.Yılan,gelincik gibi canlıları araziye topluca bırakmak zor.O zaman akla ilk gelen şey -ekosistem yıkıma gitmesin diye- bu hayvanlar üreme dönemine girmeden arazilerin belli kısımlarına tuzaklar kurmak.Tabi bu tuzakları dizayn etmek de ayrı bir marifet(düşünsene çeşit çeşit tuzak).Evet,üremeden önce(yani çiftleşmeden önce).Çünkü çiftleştiklerinde karınlarında yavruları oluyor(memeliler ya).Tabi tuzakların hem sayısı önemli hem kuruldukları yer.Çühnkü aşırı avlandıklarında da başka bir sorun kapıya dayanabilir.O vakit,iyi bir uzman bunların mahiyetini düşünüp ona göre yapılacak toplu çalışmalarla fare sayısını dengeye çekecek.Allah(C.C)'tan hayırlısı.

Yusuf
#14 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 01-03-2010 14:32
Kıdemli Üye

Dirilişimizin Yol Haritası
Tabi başlık bir kitabın ismi.Ama nerden bileceklerdi,bozkırda(evet bozkırda gerekirse çol ortamında) bu tür kişilerin çabucak doğacağını veya doğsa bile ilgilenilmediği için(aileleri tarafından) gizli kalacaklarını.Yani zekalarının ve bilinçlerinin uyanmadan söneceğini.Ama umulur ki bu tür yeteneklere sahip insanların çabucak yetişip insanlığın faydalarına koşmaları.Gerçekten -ben gördüm,hem çevremde hem de çevrelerde- bu tür özelliklere haiz küçük çocuklar olduğunu.Dahi deecesinde zeki ve alim derecesinde basiretli.Tabi nerden bilecekler anne babalar bu tür çocuklara sahip olduğunu.Ama Allah(C.C)'tan bunlar başı boş değil.Çünkü en gür sada İslam'ın sadası olacaksa ileride Allah,bunları yanlız bırakmayacak ve onların yetişmesine ilimde,edebiyatta ve sanatta almaları gereken yeri almaları için yardım edecektir.

Yusuf
#15 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 03-03-2010 20:07
Kıdemli Üye

Büyük Baştankara(Parus major)
Büyük baştankaralarda(Parus major),şehir yerleşimlerinde küçük bahçelik ve meyvelik kısımlarında yaşayanları,kırsal kesimde yaşayanlarına göre eş tutma,eş devamlılığı(yüzde olarak) daha az.Ve daha acelecidirler.Günlük işleri daha hızlı ve atlayarak yapmaktalar(evet onların da yaptığı rutin işler var).Meyve ağaç hastalıklarını kontrol ve yayılmasını önlemek gibi.Ayrıca iletişimleri çok güçlü.Ne kadar mesafe olsa da.Hatta belirgin bir ses farkı var.Seslerindeki tiz(leme) sesi,zamanla çağırma halini alıyor.Ve ara ara da peltekleşip,kendine has sesi(ni) bul(z)uyor.Bunda türün farklı kuş türleriyle karşılaşmayıp,kendi yerini bulamaması(ekosistemdeki yerinde sapmalar) rol oynuyor.Bir de parçalı/küçük ekosistemciklerin varlığı rol oynuyor.Ayrıca kurulamamış hakimiyet alanı, ve ayrıca diğer baştankaralardan(mavi baştankara vb.) tamamen izole bir hayat yaşaması(birbirleriyle kolay karşılaşmamaları) da çabası.

Yusuf
#16 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 05-03-2010 08:54
Kıdemli Üye

Yazıyı biraz daha derinleştiriyim.Aynı şeyi serçeler(Passer domesticus) de yapıyor.Hem de taklitle öğrenmişler.Biraz başarısızlar.Ama taklit ve zamanla geliştirip devam ediyorlar.(Çiçek)Burçlarını açıp,kontrol ediyorlar.Tabi büyük baştankaraların(Parus major) olmadığı yerde.Anna ki bunlar Allah'ın ilminin yanında hiç.Çünkü indikçe daha derine neler neler.

Yusuf
#17 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 08-03-2010 15:59
Kıdemli Üye

Peki ya büyük baştankaraların(Parus major),şehir yerleşimlerinde 27 ayrı sesle öttüklerini biliyoruz herhalde.Ama bu sesde 5'e yakın bozzulma ve düzensizlik olduğunu.Tesbit.

Yusuf
#18 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 14-03-2010 19:12
Kıdemli Üye

Dirilişimizin Yol Haritası Sessiz Ustalar kitabı güzel ama yine de eksik.Yazar aslında şöyle bir yol izleseydi,hepimize model olurdu.Sadece kitabı,yaşayan kişileri kısa kısa bir hikaye sesinde sessizce anlatsaydı.Örneğin tanıdığım bir teyze;hiç öğle ve akşam yemeği yemezdi.Çok zayıftı.Okuma yazmayı hiç öğrenmemiş.100 TL ile 1 TL'yi ayıramaz,onun gözünde ikisi de birdi.Bildiği tek ibadet;namaz kılmak,oruç tutmak,Hacca gitmek,dua etmek bir de yetimlerin karnını doyurmaktı.Hiç pazar yüzü görmemiş(sevemezdi gezmeyi).Öyle ip,yün eğirirdi.Ve dua etti mi tutardı,beddua da etse.Hayatı çocuklarının arkasında koşmakla geçerdi.Yalanı öğrenmemiş,hatta aldatmayı da.7'si ile 70'şi arasında bir fark yoktu.Hiç şunumuz hiç bunumuz olmadı dediğini duymadım(ama konuştu mu insana kül yuttururdu):''Herif yeter,bu da bize yeter.'' devamlı derdi.İsrafı hiç bilmez,çünkü bir ömrü sabah çay,peynir yemekle geçti.Dünyaya fazla dalmamış.Hatta ölümünü 1 ay kala anlamış,bütün akrabalarıyla sessiz sessiz vedalaşıp,bir ikindi vakti yavaşça hastalanıp gitmişti bu dünyadan.Hatta can vermesi,anlatılan,sadece 2 saniye almış.Bağlamamış ki kendini bu dünyaya göçüşü de sessiz ve birden olmuş.Ama burda anlattıklarım benim aklıma gelenler.Diğerlerini hikaye etmek zor,çünkü ayrıntılamak güç.

Yusuf
#19 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 28-03-2010 13:31
Kıdemli Üye

Şu üstte baştankara yazısı varya onun devamı:
Büyük baştankaralarda(Parus major),eş seçiminde öncelik erkek-dişi(birey) ses benzerliğidir.Htta eşlerden biri,bu durumu tutan bireyi,kendisi yerleşim içindeyken(gözlem bir ilçede yapıldı),onu yerleşim dışından çağıra çağıra yanına getirtir.Ama tersi pek olmuyor(düşük bir ihtimal).Çünkü yerleşim içindeki birey,dışarıda ki hayata kolay kolay uyum sağlıyamıyor.Gitse de geri dönüyor.Ama yerleşim dışındaki birey,yerleşime kolay adapte oluyor.

Yusuf
#20 Mesajı Yazdır
Mesaj Tarihi 30-03-2010 18:09
Kıdemli Üye

Okulun ilk yılıydı.Yeni tanıştığımız arkadaşlarla farklı düşünceleri paylaşarak derslere başladık.Farklı dedim de o kadar da farklı değil sadece biraz anlayışlar farklıydı.Örneğin:
-''Şu kitapları okusan'' dediğim de onlar:
-''Geçersiz,yanlış.'' deyip kurtuluyordu.
Bir yıl geçti aradan.Neler değişti neler.Onlar bu işi iyi öğrenmişler.Tabi görev verilince.Sonra -Allah korusun,Maşallah- duydukları(zihinlerinde) şeyler onların hayatına öyle aksetmiş ki,ikisi de büyük ideallerin ve ulvi duyguların içinde gezinir olmuşlar.Hatta bir müslüman ne yapması gerekiyorsa,onu yapar olmuşlar.Cihat,tebliğ ve irşat gibi..Şimdi mi beni ve bazı arkadaşlarımızı yaptıkları yanlışları düzeltmekle meşguller.

Atlanilacak Forum:
Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

07/09/2010 12:25
site çok güzel de ''YUSUF'' adlı kullanıcıdan başka keşke ilgilenen olsa ben açıkçası böyle bir siteye üye olduğumu bile unutmuştum

01/09/2010 20:26
yazmasnı bilmiyorum ki admin öğretmedi Smile

01/09/2010 11:01
Irmak da forumlara yazı yazsa olmaz mı?

11/08/2010 12:24
adminin bu site için çalıştığını düşünmüyorum zaten..referanduma
az kaldı daha önemli onun için Smilesiyaset daha önemli nedense Pfft

10/08/2010 14:55
ben siteye uğruyorum admin bey Pfft

26/03/2010 12:52
bir senedir aynı haberler...bir site yapıyorsunuz adam gibi ilgilenin bari

16/01/2010 19:43
yusuf uctun yıne dostum ne dıyosun yaaaa

12/01/2010 22:30
ya neden kımse ılgılenmıyo sorularımla.Anlıyo
rum finallerınız basladı ama Yusuf barı sen cevapla.

11/01/2010 20:22
off sacmalama Allah askına heryerı ıyı olsa kaç yazar.İnsan olamadıktan sonra be dostum.

06/01/2010 21:00
Bı adam sen varsın be Yusufum burda.Metugen gitse ne ıyı olur.

Site İstatistik

Sayfa oluşturulma süresi: 0.95 saniye 209,755 Tekil Ziyaretçi